gototopgototop

Просвітницька робота

Поради щодо запобігання переохолодженню та відмороженню частин тіла

 

  • Одягайтеся багатошарово. Тобто одягніть на себе кілька легких светрів замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне. Якщо стане гаряче, завжди можна зняти один зі светрів. Із цих же міркувань одяг має бути вільним.
  • Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.
  • Візьміть зайвий одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі. Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути переохолодження.
 

Пам'ятка з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій (ГРІ)

ГРІ — це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів. Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні і вираженій інтоксикації. Механізм передачі вірусу грипу — повітряно-крапельний. Грип може призвести до тяжких ускладнень з боку легеневої, серцево-судинної, нервової, ендокринної систем.

 

Кір та його профілактика

Кір — це гостре вірусне захворювання з групи дихальних інфекцій, що супроводжується інтоксикацією, гарячкою, запаленням верхніх дихальних шляхів, кон’юктивітом, специфічною енантемою і макуло-папульозним висипанням.

Єдиним джерелом інфекції є хвора людина — з останніх днів інкубаційного періоду (тобто, коли проявів хвороби ще «не видно») і до 5-го (іноді 9-10-го) дня після з’явлення висипання. Найбільша заразливість припадає на період перед його появою.

 

Профілактика отруєнь грибами та дикорослими рослинами

Профілактика отруєнь грибами - ВІДКРИТИ...

Обережно! Дикорослі отруйні рослини! - ВІДКРИТИ...

 

Голосування!

Чи згідні Ви із проведенням змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади після їх оприлюднення? (Підставою для проведення опитування є лист Міністерства освіти і науки України від 27.05.2014 № 1/11-8042 Щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2014 року № 451.)

Голосувати

 

24 БЕРЕЗНЯ 2014 РОКУ – ВСЕСВІТНІЙ ТА ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ День боротьби із туберкульозом

Загальні положення. Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я  в день, коли в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) туберкульоз був визнаний глобальною надзвичайною проблемою, а день 24 березня – Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. Через два роки (1995) ВООЗ зареєструвала епідемію туберкульозу в Україні. Указом Президента України від 22 березня 2002 року та за ініціативи Громадського  руху «Українці проти туберкульозу» був встановлений Національний Український День боротьби з туберкульозом, який також щороку відзначається 24 березня.

 

Ядерна енергія

"Безпечне використання ядерної енергії" - Відкрити...

"Переваги та недоліки ядерної енергетики" - Відкрити...

 

Профілактика гепатиту...

Гепатит. Профілактика гепатиту... - Відкрити презентацію...

 

Шляхи запобігання та попередження захворювання на СНІД

Шляхи запобігання захворювання на СНІД - Відкрити презентацію...

Профілактика СНІДу - Відкрити презентацію...

 

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Значний резонанс в суспільстві викликають спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, що вражають одночасно десятки або навіть сотні осіб.

Причиною подібних спалахів є, в першу чергу, вживання страв, які були приготовлені з порушенням технології. В першу чергу це стосується продуктів, що мають обмежений термін зберігання (кондитерські та кулінарні вироби, молочні продукти, тощо). За рахунок значної забрудненості харчових продуктів чи води збудниками інфекційних захворювань кишкової групи або наявності в значній кількості їхніх токсинів захворювання може проходити у важкій клінічній формі, що потребує проведення інтенсивної терапії.

Щоб вберегти себе від кишкових інфекційних захворювань та від зараження вірусом гепатиту А Вам необхідно:

  • для пиття використовувати тільки кип’ячену (не менше 15 хв.) або фасовану (бутильовану) воду;
  • перед приготування та вживанням їжі, після відвідування вбиральні руки обов’язково мити з милом;
  • під час приготування їжі застосовуйте термічну обробку (варіння, запікання, смаження);
  • свіжі овочі, фрукти та ягоди ретельно промивайте водою;
  • зберігайте сирі продукти (м'ясо, рибу інше) окремо від готових страв;
  • не користуйтесь водою із криниць під час повені;
  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни;
  • не займайтесь самолікуванням;
  • не вживайте продукти після завершення терміну їх придатності.

При виникненні підозри на гостру кишкову інфекцію, основними ознаками якої є нудота, блювання, біль у животі, загальна слабкість, підвищення температури тіла, необхідно терміново звернутися по медичну допомогу, не гаячи час на самолікування.

Презентація - Гострі кишкові інфекції та їх профілактика!

Презентація - Сальмонельоз

Презентація - Сальмонельоз та його профілактика!

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких Вам людей! Пам’ятайте! Зберегти Ваше здоров’я допоможуть прості правила особистої гігієни.