Профілактика гострих кишкових інфекцій
gototopgototop

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Значний резонанс в суспільстві викликають спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, що вражають одночасно десятки або навіть сотні осіб.

Причиною подібних спалахів є, в першу чергу, вживання страв, які були приготовлені з порушенням технології. В першу чергу це стосується продуктів, що мають обмежений термін зберігання (кондитерські та кулінарні вироби, молочні продукти, тощо). За рахунок значної забрудненості харчових продуктів чи води збудниками інфекційних захворювань кишкової групи або наявності в значній кількості їхніх токсинів захворювання може проходити у важкій клінічній формі, що потребує проведення інтенсивної терапії.

Щоб вберегти себе від кишкових інфекційних захворювань та від зараження вірусом гепатиту А Вам необхідно:

  • для пиття використовувати тільки кип’ячену (не менше 15 хв.) або фасовану (бутильовану) воду;
  • перед приготування та вживанням їжі, після відвідування вбиральні руки обов’язково мити з милом;
  • під час приготування їжі застосовуйте термічну обробку (варіння, запікання, смаження);
  • свіжі овочі, фрукти та ягоди ретельно промивайте водою;
  • зберігайте сирі продукти (м'ясо, рибу інше) окремо від готових страв;
  • не користуйтесь водою із криниць під час повені;
  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни;
  • не займайтесь самолікуванням;
  • не вживайте продукти після завершення терміну їх придатності.

При виникненні підозри на гостру кишкову інфекцію, основними ознаками якої є нудота, блювання, біль у животі, загальна слабкість, підвищення температури тіла, необхідно терміново звернутися по медичну допомогу, не гаячи час на самолікування.

Презентація - Гострі кишкові інфекції та їх профілактика!

Презентація - Сальмонельоз

Презентація - Сальмонельоз та його профілактика!

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких Вам людей! Пам’ятайте! Зберегти Ваше здоров’я допоможуть прості правила особистої гігієни.