gototopgototop



Osvita Rivne
Osvita Rivne
Children-Hotline
Info-Centr
Info-Centr
Info-Centr
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Osvita Rivne
Rivne Radio Club

Статистика відвідувань сайту


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні808
mod_vvisit_counterВчора951
mod_vvisit_counterЗа тиждень2763
mod_vvisit_counterПопередній тиждень5100
mod_vvisit_counterЗа місяць18305
mod_vvisit_counterПопередній місяць16268
mod_vvisit_counterЗагальна (з_23.06.15)1126593

Online (за останні 20 хвилин): 20
Ваш IP: 3.214.224.224
Сьогодні: 26-02-2020 19:10
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Значний резонанс в суспільстві викликають спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, що вражають одночасно десятки або навіть сотні осіб.

Причиною подібних спалахів є, в першу чергу, вживання страв, які були приготовлені з порушенням технології. В першу чергу це стосується продуктів, що мають обмежений термін зберігання (кондитерські та кулінарні вироби, молочні продукти, тощо). За рахунок значної забрудненості харчових продуктів чи води збудниками інфекційних захворювань кишкової групи або наявності в значній кількості їхніх токсинів захворювання може проходити у важкій клінічній формі, що потребує проведення інтенсивної терапії.

Щоб вберегти себе від кишкових інфекційних захворювань та від зараження вірусом гепатиту А Вам необхідно:

  • для пиття використовувати тільки кип’ячену (не менше 15 хв.) або фасовану (бутильовану) воду;
  • перед приготування та вживанням їжі, після відвідування вбиральні руки обов’язково мити з милом;
  • під час приготування їжі застосовуйте термічну обробку (варіння, запікання, смаження);
  • свіжі овочі, фрукти та ягоди ретельно промивайте водою;
  • зберігайте сирі продукти (м'ясо, рибу інше) окремо від готових страв;
  • не користуйтесь водою із криниць під час повені;
  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни;
  • не займайтесь самолікуванням;
  • не вживайте продукти після завершення терміну їх придатності.

При виникненні підозри на гостру кишкову інфекцію, основними ознаками якої є нудота, блювання, біль у животі, загальна слабкість, підвищення температури тіла, необхідно терміново звернутися по медичну допомогу, не гаячи час на самолікування.

Презентація - Гострі кишкові інфекції та їх профілактика!

Презентація - Сальмонельоз

Презентація - Сальмонельоз та його профілактика!

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких Вам людей! Пам’ятайте! Зберегти Ваше здоров’я допоможуть прості правила особистої гігієни.