gototopgototop



Osvita Rivne
Osvita Rivne
Children-Hotline
Info-Centr
Info-Centr
Info-Centr
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Osvita Rivne
Rivne Radio Club

Статистика відвідувань сайту


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні513
mod_vvisit_counterВчора731
mod_vvisit_counterЗа тиждень2783
mod_vvisit_counterПопередній тиждень4631
mod_vvisit_counterЗа місяць13302
mod_vvisit_counterПопередній місяць19418
mod_vvisit_counterЗагальна (з_23.06.15)1028934

Online (за останні 20 хвилин): 10
Ваш IP: 3.93.75.30
Сьогодні: 19-09-2019 18:51
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Значний резонанс в суспільстві викликають спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, що вражають одночасно десятки або навіть сотні осіб.

Причиною подібних спалахів є, в першу чергу, вживання страв, які були приготовлені з порушенням технології. В першу чергу це стосується продуктів, що мають обмежений термін зберігання (кондитерські та кулінарні вироби, молочні продукти, тощо). За рахунок значної забрудненості харчових продуктів чи води збудниками інфекційних захворювань кишкової групи або наявності в значній кількості їхніх токсинів захворювання може проходити у важкій клінічній формі, що потребує проведення інтенсивної терапії.

Щоб вберегти себе від кишкових інфекційних захворювань та від зараження вірусом гепатиту А Вам необхідно:

  • для пиття використовувати тільки кип’ячену (не менше 15 хв.) або фасовану (бутильовану) воду;
  • перед приготування та вживанням їжі, після відвідування вбиральні руки обов’язково мити з милом;
  • під час приготування їжі застосовуйте термічну обробку (варіння, запікання, смаження);
  • свіжі овочі, фрукти та ягоди ретельно промивайте водою;
  • зберігайте сирі продукти (м'ясо, рибу інше) окремо від готових страв;
  • не користуйтесь водою із криниць під час повені;
  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни;
  • не займайтесь самолікуванням;
  • не вживайте продукти після завершення терміну їх придатності.

При виникненні підозри на гостру кишкову інфекцію, основними ознаками якої є нудота, блювання, біль у животі, загальна слабкість, підвищення температури тіла, необхідно терміново звернутися по медичну допомогу, не гаячи час на самолікування.

Презентація - Гострі кишкові інфекції та їх профілактика!

Презентація - Сальмонельоз

Презентація - Сальмонельоз та його профілактика!

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких Вам людей! Пам’ятайте! Зберегти Ваше здоров’я допоможуть прості правила особистої гігієни.