gototopgototop

День цивільного захисту

24 квітня 2018 року в рамках Тижня безпеки дитини в НВК № 12 традиційно цікаво та пізнавально пройшов День цивільного захисту .

 

З метою забезпечення захисту учасників освітнього процесу від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та військового характеру, практичної перевірки здатності правильно і чітко діяти для захисту свого життя та здоров’я у надзвичайних ситуаціях у кожному класі відбулися години спілкування «Надзвичайні ситуації», «Чорнобиль – наш біль», «Безпечне довкілля», відпрацювання дій при виникненні можливих надзвичайних ситуацій, моделювання  та обговорення ситуацій, практична перевірка здатності правильно і чітко діяти у разі надзвичайних ситуацій. Школярам продемонстровано фільми, відеоролики щодо безпеки в побуті та в довкіллі, надання першої допомоги в разі надзвичайних ситуацій, проведено виховний захід «Наш біль - Чорнобиль». Учні також відвідали бібліотеки, де їм провели цікаві та змістовні заходи, зустрічі з очевидцями подій на Чорнобильській АЕС. З учнями 11-их класів вчителі захисту Вітчизни провели екскурсію у військове містечко №1 та №2.

 

В цей день відбулося й об’єктове тренування із залученням представників відповідних служб:

  • КЗ "ОЦЕМД та МК" РОР м. Рівне, бригада СКБ-1 (швидка допомога м. Рівного);
  • ПРЧ АРЗ СП ГУ ДСНС України у Рівненській області;
  • Група піротехнічних робіт у Рівненській області;
  • Пересувна хіміко-радіометрична лабораторія АРЗ СПГУ ДСНС України у Рівнен. обл.;
  • Кінологічний центр ГУНП;
  • ДПРЧ-3 ДПРЗ-3 ГУ ДСНС України в Рівненській області;
  • Управління патрульної поліції в м.Рівне в Рівненській області

Школярам продемонстрували різні способи гасіння пожежі.

Кінологи разом із службовою вівчаркою «затримували» злочинця.

Діти мали можливість почути, побачити, доторкнутися та навіть приміряти обладнання експертів пересувної хіміко-радіометричної лабораторії, піротехніків, пожежно-рятувальної служби,  медиків, відчути себе поліцейськими в автомобілях патрульної поліції, пожежниками – в авто пожежно-рятувальної служби, опановували ази кінолога.

Колектив Рівненського НВК №12 висловлює щирі слова вдячності за участь у проведенні Дня цивільного захисту працівникам та керівникам  служб м. Рівного.

Учні, батьківська громадськість, педагогічний колектив, адміністрація та піклувальна рада школи висловлює особливі слова вдячності за допомогу в організації та проведенні навчальних інтерактивних занять з ЦЗ випускнику НВК -12 Дмитру Мельнику (Діма Мельник) та Головному фахівцю відділу цивільного захисту Рівненського міськрайонного управління ГУДСНС України у Рівненській області Сасу І.В.  Бажаємо успіхів у досить нелегкій, небезпечній  роботі   та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Переглянути фото...