gototopgototop

Майстер-клас з традиційного орігамі

29 березня 2018 року на уроці трудового навчання відбувся майстер-клас з традиційного орігамі – мистецтва складання паперу, у якому активну участь взяли учні 2-Е класу під керівництвом Галганець І.В. Майстер-клас провела керівник гуртка "Орігамі" Рівненського міського центру творчості учнівської молоді Головатюк Ольга Василівна.
Учні дізналися багато нового та цікавого, зокрема: познайомилися з історією виникнення японського мистецтва, основними різновидами техніки (просте, модульне, кусудама, мокре складання, кірігамі) та базовими формами складання паперу. Також учням були продемонстровані паперові фігурки з орігамі, що викликало неабияке захоплення та шквал позитивних емоцій.
Школярі виготовили у даній техніці різноманітні закладинки-олівці та вміло їх прикрасили. Діти були активні, організовані, працювали із задоволенням.
Це мистецтво цікаве тим, що це не просто спосіб зайняти себе корисною справою і добре провести час, але і шанс навчитися створювати своїми руками унікальні подарунки.