gototopgototop

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ-2021 В НВК12

 

 

Якщо раніше використання сервісів Інтернету сприймалось як розвага чи данина моді, то реалії останнього року довели що без Всесвітньої мережі ні навчання, ні будь-яка професійна діяльність – неможливі. Перебування у кіберпросторі часто порівнюють з відвінинами басейну: щоб скористатися та відчути корисність його переваг, потрібно знати про ризики та доримуватись правил безпечної поведінки. Тож, щоб учні НВК 12 були досвідченими та професійними web-серферами, у Всесвітній тиждень безпечного Ітернету вчителі інформатики провели низку заходів для школярів, щоб ще раз пригадати та засвоїти правила безпечного користувача Інтернету.

Для учнів 5-их класів було проведено години спілкування «Інтернет: безпека чи небезпека?». Учні активно обговорювали роль Інтернету в житті дітей, а також провели пізнавальну гру, в підсумку якої сформулювали основні правила користування Інтернетом. Свої думки діти з захопленням висловлювали за допомогою малюнків і виготовлених лепбуків. Учні 11 класу підготували інформаційні буклети на тему: "Безпека в Інтернеті", а учні 10-го класу підготували інформаційні сторінки на тему: "День безпечного інтернету". Також усі учні пройшли тестування "Безпека в Інтернеті", під час якого підтвердили, що вміють безпечно користуватись комп'ютерними мережами. (вч. Прончук М.В.)
Учням 6-7 класів після перегляду відео–матеріалів на тему «Інтернет. Корисні поради», «Безпека в Інтернеті», було проведено тестування на тему «Безпечний Інтернет». Всі діти показали добрі результати. (середній бал 76.47%). Учні 5 класів із зацікавленістю переглянули відео-ролики про правила безпечного Інтернету, залежність від смартфонів та комп’ютерних ігор, прийняли активну участь в обговоренні побаченого. Учнями 11класів розроблена низка бюлетенів та буклетів на тему «Правила безпечного Інтернету». Найкреативніші учасники – учні 4-А класу, які підготували моделі пристроїв, малюнки, плакати та невеличкі усні доповіді на тему «Безпечний Інтернет» та «Інтернет в моєму житті». Серед учнів 9-Г було проведена інтерактивна вікторина на тему «Безпечний Інтернет» (вч. Ковальова Л.М.)
Для учнів 4Г та 4Д класів проводилась гра « Від кого лист?». Кожен учень написав побажання до чужого нікнейму так, щоб власники нікнеймів не знав хто надсилає їм побажання. Пізніше діти намагалися відгадати, хто надіслав їм це «повідомлення». У результаті школярі дійшли висновку: так само відбувається і зі спілкуванням в Інтернет просторі. Дуже складно перевірити, хто саме пише тобі листи, спілкується з тобою. Якщо учасники групи добре знайомі між собою в реальному житті, вони можуть з впевненісттю спілкуватися з відправниками. Але в Інтернет-просторі ти можеш не знати хто знаходиться по той бік комп'ютера або мобільного телефону, тому потрібно з пересторогою відноситись до спілкування з Інтернет-незнайомцями. (вч. Горбатюк Ю.М.)
В рамках «Тижня безпечного Інтернету» був проведений конкурс малюнків в 2-А класі, діти показали свої таланти та знання. Всі роботи заслуговують уваги. З учнями 4-В та 4-Д класів була проведена вікторина «Безпечний інтернет», оскільки діти вже є активними користувачами мережі «Інтернет» їм стануть в нагоді всі ті правила, які вони пригадали під час вікторини, щоб безпечно користуватись всіма можливостями мережі . Учні 3-Б класу зробили агітаційний виступ «Ми – за безпечний інтернет» для учнів 2-Д та 3-В класів. Учням було цікаво дізнатись про особливості безпечного користування Інтернетом, а учням 3-Б класу – поділитись своїми знаннями. (вч.Мануйлик М.В.)
Учні 6-х класів ознайомились з типами небезпек, які можуть виникнути під час користування службами Інтернету та визначалии шляхи їх уникнення. У ході треннінгу «Що варто знати про кібербезпеку?» учні 5-А класу з’ясовували та формулювали «Золоті правила користування Інтернетом». 8-А клас долучився до Всеукраїнського онлайн-уроку з нагоди Дня безпечного Інтернету 2021 – "Онлайн-синергія для найкращого інтернету". Захід відбувся в межах співпраці Міністерства освіти і науки України та Google Україна і за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Організаторами Всеукраїнського онлайн-уроку є Академія цифрового розвитку. Під час заходу учні спільно виконували вправи у віртуальних кімнатах, розглядали ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті. За підсумками онлайн-синергії кожен учасник зміг отримати цифровий бейжд. У Веб-квесті «Безпечний користувач Інтернету» школярі змагались у знаннях з правил безпечної поведінки у кіберпросторі. А анкетування «Інтрнет і я», що проходило впродовж тижня для учнів 5-10 класів, продмонструвало достатній рівень сформованості безпечної поведінки підлітків в Інтернеті. (вч. Чернова О.І.)
Батькам наших учнів було запропоновано переглянути серіал "Безпека дітей в Інтернеті", розроблений для саме батьківської спільноти державною організацією "Дія" для підвищення рівня цифрової освіти у суспільстві. За результатами цього курсу батьки отримати сертифікати. Найактивнішими були батьківські колективи 4А, 5А, 5Б, 6Е, 8В класів.
Бажаємо учням НВК 12 безпечного плавання кіберпростором та вдалого перебування на гребнях web-хвиль!
Голова ШМО вч.інформатики Чернова О.І.

Переглянути фото...