gototopgototop

Проект «Спільне минуле». Projekt "Wspólna przeszłość"

Молодь є найактивнішим прошарком  суспільства, відкритим до нових знань і творчості, і найлегше налагоджує зв’язки. Упереджене ставлення та схематичне сприйняття стереотипів наших суспільств має бути подолане  шляхом інтеграції  молоді на грунті взаємного пізнання різноманітності та культурної схожості держав-сусідів, їх традицій, звичаїв та мов. Це має сприяти добросусідству між державами.

У квітні 2018 року учні НВК №12 взяли участь у проекті «Освітня кампанія для шкіл  у рамках дня європейської співпраці 2018» (Польша-Білорусія-України). Тема проекту «Спільне минуле».

Кожен народ і нація мають свою історичну спадщину, де тісно переплетені , як коріння, ознаки різних народів.  Не знаючи свого минулого, не можна створити майбутнього. Сучасна молодь , щоб збудувати свій міст у майбутнє, повинна бути відкритою до культурної ідентичності  сусідньої нації, шукати і знаходити площини порозуміння, не зважаючи на складну історію і розбіжності.

Тому  пізнання культурного розмаїття  прикордонних  регіонів очима дітей надихне на нові ідеї у сфері захисту і популяризації  спільної спадщини та побудує культурний міст з минулого в майбутнє.

Проектна робота складалася з виготовлення емблеми, селфі та розробки презентації команди.