gototopgototop

Методичний міст

11 жовтня 2019 року в Рівненський навчально-виховний комплекс N12 з дружнім візитом завітала делегація вчителів із міста Камянець-Подільський Хмельницької області на чолі з начальником управління освіти Кам'янця-Подільського .
У закладі було проведено методичний міст по обміну досвідом з питання "Організація освітнього процесу у старшій школі за науково -педагогічним проектом "Інтелект України ".У заході брали участь директор Рівненського НВК N12 Лагодюк В. Ю. , заступники директора з навчально-виховної роботи Ніколайчук О.І., Кішеньчук В. В., учителі-предметники Качараба О. П., Кирилюк О. В., Височанська Т. В., начальник управління освіти Кам'янця-Подільського, директор та вчителі школи Кам'янця-Подільського.
Перед присутніми виступила директор Рівненського НВК N12 Лагодюк В. Ю. У своєму виступі вона акцентувала увагу присутніх на особливостях організації освітнього процесу у старшій школі, ознайомила із системою роботи школи з цього питання.З особливостями методичної роботи ознайомили заступники директора з навчально-виховної роботи Ніколайчук О. І. та Кішеньчук В. В.

 

 

Інформаційно-методичний блок заходу був представлений виступами вчителів -предметників. Учитель природознавства, географії Кирилюк О. В. розповіла, що курс "Природознавство"-це

 

пропедевтичний курс для вивчення біології, географії, екології та астрономії в основній школі.
Із особливостями роботи на уроках географії у 6 класах, які працюють за науково -педагогічним проектом "Інтелект України " ознайомила вчителька географії Качараба О. П. Ольга Павлівна назвала позитивні сторони навчання за проектом.
Учитель біології Височанська Т. В. звернула увагу на особливості викладання біології в науково -педагогічному проекті "Інтелект України ".
З теоретико-методичним підгрунтям викладання української мови за проектом "Інтелект України " ознайомила Кішеньчук В. В., заступник директора з навчально -виховної роботи, учитель української мови та літератури.
Про викладання математики в проектних класах розповіла Ніколайчук О. І., заступник директора з навчально -виховної роботи, учитель математики. Оксана Іванівна зауважила, що
якісна природничо-математична освіта є ключовою позицією науково -педагогічного проекту "Інтелект України ".
Учителі наголосили на аспектах використання ІКТ в роботі з дітьми, які навчаються за науково -педагогічним проектом "Інтелект України ".
Кожен учитель-предметник пояснив алгоритм виконання вправ на уроці, методику і технології.
Гості були залучені до майстер-класів учителів-предметників "Методика виконання вправ за проектом "Інтелект України " (Ніколайчук О.І., Кирилюк О. В., Качараби О. П., Височанської Т. В., Кішеньчук В. В).
У ході проведення заходу учні 7-В класу провели гостям екскурсію по школі, розповіли про історію закладу. Колеги із Кам'янця пройшлися коридорами школи, завітали до учительської, методичного кабінету, початкової школи, познайомилися з центром методичних послуг, поспілкувалися з педагогами та учнями.
У ході круглого столу педагоги дійшли висновку щодо необхідності проведення спільних методичних заходів. Колеги із Кам'янця запросили педагогів Рівного на методичний міст до Кам'янця-Подільського.

Посилання -