gototopgototop

УВАГА!! ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ!!

УВАГА!! ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ!!
ПРО КОМУНАЛЬНІ ЗЗСО (утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання ЗЗСО, стаття 32 ЗУ «Про повну загальну середню освіту).
Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські,сільські, селищні ради.
Розвиток мережі комунальних ліцеїв планують та забезпечують Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні та міські ради (міст з населенням більше 50 тисяч).
Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні,міські, сільські, селищні ради.
Рішення про утворення КОМУНАЛЬНИХ ЛІЦЕЇВ як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію,ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, міські ради (міст з населенням більше 50 тисяч).
Ліцеї можуть бути утворені та здійснювати освітню діяльність за умови дотримання вимог цього Закону, ліцензійних умов та положення про ліцей, затвердженого Кабінетом Міністрів України.
Для започаткування та провадження освітньої діяльності комунального ліцею у його складі має бути створено та функціонувати не менше чотирьох 10 класів.
Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

 

Під час утворення ЗЗСО засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!
З дня набрання чинності Законом, сільські, селищні, районні, міські (міст із населенням менше 50 тисяч) ради не мають права створювати  НОВІ КОМУНАЛЬНІ ЛІЦЕЇ. Проте, якщо заклад освіти було утворено до набрання чинності цим Законом, відповідна рада має забезпечити його функціонування, але не довше ніж до 1 вересня 2024 року.
Отже, до 1 вересня 2024 року  сільські, селищні, районні, міські (міст із населенням менше 50 тисяч) ради мають прийняти одне із таких управлінських рішень стосовно заснованих ними раніше ЗЗСО, у тому числі опорних:
-змінити тип закладів на початкову школу або гімназію;
-ініціювати передання ЗЗСО для забезпечення профільної середньої освіти в управління обласній раді шляхом зміни його засновника
(детальніше у листі МОН від 08.04.2020
https://mon.gov.ua/…/shodo-nagalnih-pitan-vprovadzhennya-za…)