gototopgototop

Ігри на мобільному телефоні - це заняття багатьох сучасних дітей і вдома, і в школі

Ігри на мобільному телефоні - це заняття багатьох сучасних дітей і вдома, і в школі. Яскрава картинка, азарт, солодкий смак перемоги, за для якої не потрібні великі зусилля. А ще поряд можуть бути однодумці, які вболівають, підбадьорюють, поділяють переживання і радощі. З фантастичного ігрового світу так не хочеться повертатися у реальність. Бо що цікавого там у реальності? Буденні клопоти, школа, вчителі, уроки.
Я розмовляю зі своїми колегами-вчителями. Вони діляться лайфхаками по «боротьбі» з мобільними телефонами на уроках. Хтось забороняє їх діставати з портфеля, використовуючи всі можливі умовляння й погрози, хтось змушує складати у спеціальну скриньку, хтось просто забирає телефон у учня під час уроку. Кожен вчитель вкладає у це протистояння сили, час, настрій, розуміючи, що бореться марно. Діти вже отримали дозвіл гратися в ґаджетах. Цей дозвіл дали їм батьки. Так-так, бо саме батьки купили дорогий і модний телефон, встановили або дозволили встановити ігри, підключили та оплатили безлімітний інтернет і все це дали дитині з собою у школу. Їхні ж слова «Тільки не грайся на уроках!» при всьому цьому звучать просто наївно.
І марно вимагати, щоб вчитель зацікавив на уроці дитину настільки, щоб їй було не до телефону. Навчання – це не завжди яскрава картинка, не шоу, це праця. Тут треба виявляти вольові якості, пам’ятати, що є не тільки «хочу», а й «треба». Радість пізнання приходить до того, хто доклав неабияких зусиль. І це практично неможливо, якщо тебе постійно відволікає така спокуса як мобільний телефон.
Шановні батьки! Ми з вами в одному човні, бо однаково хочемо, щоб наші діти росли розумними, вихованими і знайшли своє місце в житті. Тож давайте діяти злагоджено. Не так вже й важко встановити контролюючі програми і перевіряти, скільки часу дитина провела за іграми. Або залишити модний ґаджет вдома, а в школу дати простий, лише для дзвінків. А якщо ви вже повірили обіцянкам не гратися на уроках, то хоча б час від часу запитувати вчителя, чи дитина дотримується їх. Вчителі теж люди, їх терпіння не безмежне, і зовсім скоро вони припинять боротьбу з іграми на телефонах. Грається – ну що ж, хай грається. Батьки ж дозволили.