gototopgototop

«Здоров'я на тарілці (Gesundheit auf dem Teller)»

 

Не зважаючи на початок навчального року, учні  НВК №12 активно, з новими силами та враженнями  поринули у шкільне життя.  За підтримки Гете- Інституту в Україні (Goethe-Institut)  учні старших класів приєдналися до проекту «Здоров'я на тарілці (Gesundheit auf dem Teller)».

 

Узгодивши програму, учні, не гаючи часу, вирушили до своєї їдальні, адже саме у школі вони проводять  дуже багато часу.  І кого ж ще запитати про здорове харчування, як не кухарів  їдальні,  які кожного дня працюють та дивують учнів смачними та поживними стравами?  На усі запитання учнів про здорове харчування та правильний раціон  відповіла завідувач їдальні Троханенко Галина Олександрівна. А шеф-повар Ріжок Ольга Миколаївна показала справжній майстер-клас, навчивши учнів прикрашати страви нарізками свіженьких овочів та фруктів.

Наступне місце, яке відвідали учні – це Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, де на допитливих молодих людей чекали справжні професіонали: лікар невропатолог Легка Лілія Вікторівта та кандидат медичних наук,  завідувач відділення Рівненського обласного ендокринологічного диспансеру Гурський Анатолій Йосипович.  Дізнавшись все про хвороби, які пов’язані з неправильним харчуванням, наслідки недбайливого ставлення до свого здоров'я та про правильний розподіл калорійності продуктів, учні вирішили дізнатися більше про здорове харчування в Німеччині. Збирати потрібну інформацію відправилися спочатку до Рівненського державного гуманітарного університету, а саме в Центр навчально-методичної літератури , який створено за підтримки Гете-Інституту, підібрати цікаві матеріали допомогла Джава Надія Арсентіївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри романо-германської філології Рівненського державного гуманітарного університету.

Наступною станцією дослідження стала Рівненська обласна бібліотека, а саме її затишний відділ іноземної літератури. Знайшовши багато цікавих рецептів приготування здорової їжі, порад щодо здорового способу життя, юні слідопити готують брошуру здорового харчування, а також планують інші цікаві зустрічі у межах проекту (зокрема  майстер-клас від справжніх українських козаків на заняттях гуртка «Бойовий Гопак»).

Учасники шкільного проекту «Здоров'я на тарілці (Gesundheit auf dem Teller)»)

І група «Спорт і харчування (Sport und Gesundheit)»

  1. Мельничук Оксана (10Б)
  2. Скоропада Оля (10Б)
  3. Робейко Оксана (10Б)

ІІ група – «Проблема ожиріння (Überwichtsproblem) »

  1. Волошина Вікторія (11В)
  2. Гульчук Марія (11В)
  3. Іванюк Маріанна (11В)

ІІІ група – «Їжа – це здоров'я (Essen ist Gesundheit) »

  1. Садовчук Тетяна (9В)
  2. Іванюк Даша (9В)
  3. Кравчук Юлія (9В)

ІV група – «Здорові продукти харчування (Richtige Ernährung beim Essen)»

  1. Труш Олександра (9В)
  2. Дикало Катерина (9В)
  3. Попович Ольга (9Г)
  4. Пишнюк Олеся (9Г)