gototopgototop

Збір пропозицій до Плану роботи закладу

Ще один вагомий крок на шляху до реалізації Всеукраїнської програми освіти «Демократична школа»
У НВК №12 м. Рівного проводиться збір пропозицій до Плану роботи закладу в рамках реалізації Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа».
При вході у навчальний заклад та в учительській кімнаті встановлено «Скриньки ідей та пропозицій» від учнів і вчителів щодо перспектив роботи.
Діти, натхненні, ініціативні, готові зробити свій внесок у вирішення суспільно значущих справ, активно долучилися до втілення у життя ідеї поглиблення демократичної культури у школі – вони швидко відгукнулися взяти участь у висловленні пропозицій до Плану роботи закладу.

Учителі стежать за новаціями в освітній сфері і поставилися до процесу з цікавістю. Педагоги відійшли від традиційності і почали діяти: діляться новими ідеями, отриманими під час тренінгових занять за Всеукраїнською програмою «Демократична школа», обговорюють перспективні напрями роботи, а також з метою окреслення шляхів подальшої діяльності закладу у напрямку реалізації Програми подають нові, нестандартні рішення та креативні ідеї до скриньки пропозицій. Цінується також і конструктивна критика.

Спробуємо долучити запропонований креатив і довести ці ідеї до конкретного практичного результату. Школа сьогодні є осередком демократичних змін. І педагогічний колектив переконаний, що демократичне суспільство залежить не тільки від політичних рішень, а, найперше, від кожного із нас. А завдяки підтримці громадянського суспільства, його віри у свої сили і бажання перемін на краще, можна змінити життя наших учнів і допомогти утвердженню принципів демократії в Україні, а отже, – створити достойне майбутнє для нашої країни.

Перші кроки в напрямку реалізації проекту «Демократична школа» зроблено. Не зупинити процес, благодатні зерна котрого, посіяні на початку, проростатимуть згодом та, сподіваємося, дадуть стиглі плоди по завершенню реалізації проекту.

Демократія починається зі школи!