gototopgototop

Демократична школа

У рамках реалізації Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства  «Демократична школа»  22-23 вересня 2016 року у НВК№12 відбулися тренінги, спрямовані на покращення наступних стандартів:

ІІ  сфера змін:  ОДГ/ОПЛ у навчально-виховному процесі. Тематика ОДГ/ОПЛ викладається у рамках окремого предмету в межах державного програми лише у старших класах.

2.1.4. Посібники Ради Європи з ОДГ/ОПЛ використовуються у проведенні уроків.

III сфера змін:  зв’язки, партнерство та співпраця з місцевою громадою та батьками

3.1.2.  У школі існують ініціативні групи чи організації, які об’єднують різні зацікавлені сторони задля вирішення проблем, що постали перед громадою

 

3.1.4 Школа сприяє участі школярів у житті громади та в суспільних дискусіях.

Тренери програми Присяжнюк Світлана та Мельник Андрій провели чотири сесії, учасниками яких були члени шкільного учнівського парламенту, учителі,  батьки. Органи  місцевого самоврядування  представляла Грекул Людмила Володимирівна, головний спеціаліст організаційно-інспекторського відділу управління освіти Рівненського міськвиконкому.

Координатори програми у школі Лагодюк В.Ю. та Жагаріна О.О. систематично проводять оцінку змін у школі, інформують про її підсумки експертів Програми та є відкритими до співпраці та обміну досвідом з іншими командами-учасницями Програми.